El nostre Rector, Dr. Lluís Vicent, ingressa com Acadèmic a la Reial Acadèmia de Doctors

Reial Acadèmia de Doctors

El Dr. Lluís Vicent, Rector de La Salle Open University, ingressa el proper 9 de juliol a la Reial Acadèmia de Doctors com Acadèmic Corresponent per Andorra.

Les Reials Acadèmies, sorgides de l’esperit de la Il·lustració i emparades per la Corona, van començar a constituir-se a Espanya en el segle XVIII com a centres de cultiu del saber i de difusió del coneixement. Han estat i segueixen sent les entitats que representen l’excel·lència en els diversos camps de les ciències, les arts i les humanitats. Els seus valors essencials són, d’una banda, la categoria dels seus membres, en els que concorren els més alts mèrits intel·lectuals i científics, i de l’altra, la seva estabilitat i independència enfront a interessos econòmics o polítics.

És un honor per La Salle, que el seu Rector sigui el Representant d’Andorra en tan prestigiosa Institució, que té com a característica principal la seva interdisciplinarietat: Ciències de la Salut, Ciències Socials, Ciències Humanes, Ciències Experimentals i Ciències Tecnològiques. Els doctors Federico Mayor Zaragoza, Isidre Fainé, Oriol Amat, Joaquim Barraquer, Santiago Dexeus i Josep Maria Gay de Liébana, Armand Puig, entre d’altres personalitats rellevants, hi són membres.

A l’acte d’ingrés, que se celebrarà el dia 9 de juliol a la sala d’actes de l’Edifici de Foment a Barcelona a les 19.30h, hi assistirà la Ministra d’Educació i Joventut d’Andorra. El discurs d’ingrés porta per títol: “La tecnologia, detonant d’un nou panorama universitari”.

Per més informació de la Reial Acadèmia de Doctors us podeu adreçar a http://reialacademiadoctors.es/.

Lluís Vicent i Safont (Castelló, 1974) és Doctor en Tecnologies de la Informació i la Gestió per la Universitat Ramon Llull, Màster en e-learning, Enginyer deTelecomunicació, Enginyer Electrònic i Enginyer Tècnic en Imatge i So.

El proper any complirà 20 anys com a professor universitari. És autor de diversos llibres de text i impulsor i editor de la “llibreria oberta”, un recull de 27 llibres de text copyleft per a alumnes online.

Ha investigat en electromagnetisme, processament digital de la imatge mèdica, però sobretot, i des de 2003, a e-learning. Ha participat en 53 projectes de convocatòria pública i privada dels quals és investigador principal en 37. Ha publicat els seus resultats en 60 comunicacions en revistes i congressos internacionals i en tres llibres, sent editor i membre del consell editorial de revistes científiques i organitzador habitual de congressos.

Des de 2003 és Director dels Estudis Semipresencials de La Salle Campus Barcelona del Grup de Recerca en Technology Enhanced Learning. És membre de diverses societats científiques com l’IEEE, ADIE, CESEI i és avaluador de universitats nord-americanes.

Des de 2008 centra la seva activitat en la gestació de la Universitat Oberta La Salle fins a la seva inauguració el 2012. Actualment, és el rector de la Universitat Oberta La Salle i Director Regional Europeu de la International Association of Lasallian Universities, associació que agrupa les 75 universitats lasalianes del món.

Per qualsevol informació addicional us podeu adreçar a la Srta. Laia Sànchez en el telèfon (+376) 815388 o per mail laia.sanchez@uols.org.

 

Deja un comentario